Hoe vaak zonnebank?

Hoe vaak onder de zonnebank?

Hoe vaak je de zonnebank moet gebruiken om zichtbare resultaten te behalen, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je huidtype, de intensiteit van de zonnebanklampen, de duur van elke sessie en je individuele gevoeligheid voor UV-straling. Er is geen vast aantal sessies dat voor iedereen van toepassing is. Kom langs in de studio en we kunnen je goed advies geven hoe vaak je sessies moet plannen om de gewenste resultaten te bereiken.

Hoeveel zonnebank sessies voor resultaat?

Een veelgestelde vraag is hoeveel sessies zonnebank nodig zijn om zichtbare resultaten te behalen. Na één sessie onder de zonnebank zul je meestal niet direct langdurig bruin worden. De frequentie van de sessies kan variëren, maar een wekelijkse sessie kan een goede start zijn voor beginners. Het is ook verstandig om de duur van de sessies te beperken tot 10-15 minuten, vooral als je nieuw bent in het zonnebanken, om je huid te laten wennen aan de UV-straling.

Na verloop van tijd, na herhaalde sessies en met de juiste zorg voor je huid, zul je merken dat je een bruinere teint ontwikkelt. Het is echter van groot belang om verantwoordelijk om te gaan met zonnebanken en de richtlijnen van de zonnebankstudio te volgen om jezelf te beschermen tegen overmatige blootstelling aan UV-straling, wat schadelijk kan zijn voor de huid. 

Het aantal sessies varieert sterk van persoon tot persoon en is afhankelijk van factoren zoals je huidtype, de intensiteit van de zonnebanklampen en de duur van elke sessie. Over het algemeen raden experts aan om geduldig te zijn en te beginnen met wekelijkse sessies van 10-15 minuten. Na verloop van tijd zul je merken dat je een mooie kleur ontwikkelt, maar overdrijf het niet. Overmatig zonnebanken kan schadelijk zijn voor je huid.

zonnebank sessie
img

Behoud je kleur met zonnebankcréme

Het gebruik van zonnebankcrème, speciaal ontworpen voor gebruik onder de zonnebank, kan een belangrijke rol spelen bij het behouden van je kleur en het maximaliseren van de resultaten. In tegenstelling tot gewone zonnebrandcrème bevat zonnebankcrème doorgaans geen SPF, omdat zonnebanken plaatsvinden onder gecontroleerde omstandigheden waarbij blootstelling aan de zon niet nodig is.

Een kwalitatieve zonnebankcrème met bronzer biedt verschillende voordelen. Allereerst versnelt het het bruiningsproces, waardoor je in een kortere tijd een mooie kleur kunt bereiken. Terwijl dit proces normaal gesproken 8-10 minuten duurt zonder crème, kan dit met een crème al na 3-4 minuten beginnen. Bovendien helpt de zonnebankcrème je huid gehydrateerd te blijven, wat essentieel is om te voorkomen dat je huid uitdroogt tijdens de zonnebanksessie.

Wist je dat het gebruik van een bronzer de bruining extra stimuleert? Deze bruining blijft zelfs enkele uren na de zonnebanksessie actief, wat resulteert in een betere en langduriger bruine teint. Een zonnebankcrème met bronzer kan helpen om je gewenste kleur te behouden en te verlengen, terwijl het je huid goed verzorgt.

Advies in de studio

Om de beste resultaten en de meest geschikte aanpak te vinden voor jouw specifieke huidtype en behoeften, raden we aan om langs te komen in een van onze vestigingen. Ons deskundige personeel  kan je adviseren over de juiste zonnebank, sessieduur en frequentie. 

We kunnen ook helpen bij het opstellen van een veilig en effectief plan om je gewenste kleurtje te bereiken en te behouden.

zonnestudio amsterdam