verantwoord zonnen bij sun city

Veilig en verantwoord zonnen

De warmte van de zonnestralen op je huid en het gevoel van ontspanning. We voelen ons allemaal blij als de zon schijnt. Of je nu behoefte hebt aan een zomers kleurtje of gewoon heerlijk wilt ontspannen, bij Sun City staat verantwoord zonnen voorop. 

Bij Sun City moedigen we zonnen aan, maar dan wel op een verstandige en veilige manier. Te veel blootstelling aan de zon kan leiden tot huidverbranding en andere gezondheidsproblemen. Daarom staat veiligheid voorop in onze studio. Geniet zorgeloos van onze zonnebanken:

huidanalyse en advies

persoonlijk zonadvies

Bij je eerste bezoek aan Sun City ontvang je een gratis huidanalyse en persoonlijk zonadvies. Het verschilt namelijk per persoon en huidtype hoe lang je onder de zonnebank mag.

Huidtype 1
Mensen met huidtype 1 hebben de neiging om heel snel te verbranden en hebben moeite om bruin te worden. Ze hebben een lichte huid, veel sproeten, en rood of lichtblond haar en blauwe ogen. 

Huidtype 2
Verbrandt snel, wordt langzaam bruin. Deze mensen hebben een lichte huid, blond haar en grijze, groene of lichtbruine ogen.

Huidtype 3
Deze mensen hebben vaak al een licht getinte huid en verbranden daarom niet snel. Ze worden over het algemeen ook sneller bruin. Ze hebben donkerblond tot bruin haar en vrij donkere ogen. 

Huidtype 4
Verbranden bijna nooit en worden goed bruin. Donker haar en donkere ogen. Mensen met huidtype 4 hebben over het algemeen minder zorgen bij het zonnen, maar verantwoord zongedrag is nog steeds essentieel om de huid gezond te houden.

In de studio krijg je een persoonlijk advies wat gebaseerd is op jouw unieke huidtype. Het advies geeft aan hoe lang en onder welke zonnebank je veilig kunt zonnen voor het beste resultaat. We informeren je ook graag over huidverzorging en zonnecosmetica.

Bij sun city streven we naar een veilige en verantwoorde zon ervaring voor al onze klanten

Bij Sun City zetten we ons in voor verantwoord zonnen. Dit betekent dat we zorgen voor een veilige bruining en de huid gezond houden. Maar we houden ons ook aan alle voorschriften:

verantwoord zonnen

Wetgeving zonnebank

Al onze zonnebanken voldoen aan de Europese wettelijke normen, inclusief de 0,3 norm die de hoeveelheid UV-licht beperkt die vrijkomt. Bij Sun City kun je dus genieten van een gezonde dosis zon, wetende dat je in goede handen bent. 

Svz keurmerk

Sun City is aangesloten bij de SVZ (Samenwerking Verantwoord Zonnen), een onafhankelijke Nederlandse branchevereniging die toezicht houdt op verantwoord zongedrag.

Jonger dan 18?

Nog even niet onder de zonnebank. Je huid is nog in ontwikkeling, en daarom vragen we je om in de zomermaanden op een verantwoorde manier van de buitenzon te genieten en zonnebrandcrème met SPF te gebruiken.

Hygiëne

Bij Sun City streven we alle hygiëneregels na om te zorgen dat de hygiëne aan alle eisen voldoet. Met de juiste reinigings- en desinfectiemiddelen worden volgens protocol de cabines, de apparatuur en de studio gereinigd